Overgewicht bij kinderen

Overgewicht is een probleem wat veel voorkomt in Nederland.
In onze praktijk werken wij bij kinderen met overgewicht met de methode van de Kinderdieetcreatie. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar, waarin kinderen op een spelenderwijze manier leren te 'groeien naar hun gezonde gewicht'.

Samen met Hap & Snap leert uw kind hoe je gezond kan eten en bewegen. Op een leuke en spelenderwijze manier wordt het kind geleerd wat een gezond eetpatroon is en doe dit het beste toegepast kan worden. Daarnaast hebben we het over bewegen en kijken we naar de moeilijke momenten, bijvoorbeeld: welke keuzes kun je het beste maken op een feestje of verjaardag? Hoe kan ik het beste omgaan met die vervelende hoofdhonger/trek? En wat als het even allemaal niet zo goed meer lukt?
Als ouder leert u hoe u uw kind het beste kunt coachen en kunt helpen ondersteunen tijdens het traject, maar zeker ook daarna. Zo wordt er samen een goede basis gelegd voor een gezond eetpatroon voor het hele gezin.

Hoe ziet de begeleiding eruit?
Uw kind krijgt een werkboek mee wat op hem/haar en het gezin wordt afgestemd: met z'n allen gaan jullie op reis met Hap & Snap. Een reis om uw kind te helpen te groeien naar een gezonder gewicht (waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd, motivatie en het zelfvertrouwen van het kind). Door middel van praktische en kleurrijke werkbladen en kleine huiswerkopdrachtjes leert uw kind op een leuke manier wat gezonde voeding is en welke keuzes er gemaakt kunnen worden.

Kijk ook onderstaand filmpje 'Op reis met Hap & Snap' om een indruk te krijgen van de werkbladen en de methode.

 
           
  Locaties Eindhoven: Locatie Budel:
  Medisch Centrum Haagdijk
Tongelresestraat 207c
5613 DG Eindhoven
Gezondheidscentrum Engelsbergen Maria van Bourgondiëlaan 12
5616 EE Eindhoven
Burgemeester van Houtstraat 82
6021 AW Budel